Czekolady Cavalier (bez cukru – słodzone stewią)
Cenione na całym świecie luksusowe czekolady (85g) belgijskiej marki Cavalier w kartonowym opakowaniu z indywidualnym nadrukiem lub złoceniami.
Oferujemy trzy serie czekolad:
- twarde: mleczna, deserowa, mleczna z orzechami oraz biała z chrupkami ryżowymi;
- klasyczne: mleczna z nadzieniem pralinowym i deserowa z nadzieniem kawowym;
- z dodatkami: jęczmienia (źródło błonnika), owoców leśnych (źródło antyoksydantów), siemienia lnianego (źródło omega 3)
oraz z malinami i mango (źródło witamin D i E) – dopłata 2,00 pln
Opakowanie może występować w 4 wariantach:
- wersja standard – oryginalne opakowanie producenta (bez ologowania)
- wersja classic 2+0 – powierzchnia zadrukowana w 1 lub 2 kolorach
- wersja classic 4+0 – powierzchnia zadrukowana w 3 lub 4 kolorach oraz w pełnym kolorze
- wersja exclusive – powierzchnia powlekana złotą lub srebrną folią metaliczną (hotstamping), logo wytłoczone (relief)
Opcje dodatkowe:
* laminowanie powierzchni pudełka – 360,00 pln / nakład (do 1 000 szt., powyżej do ustalenia) – zalecane
* zastosowanie innej niż złoty i srebrny kolor folii metalicznej (dotyczy tylko wersji Exclusive) – cena do ustalenia
* logotyp można wytłoczyć na gorąco również z użyciem barwnej folii metalicznej – cena do ustalenia
Zalety czekolad Cavalier
- doskonały smak i jakość belgijskiej czekolady
- brak cukru, źródłem słodyczy jest stewia – roślina pochodząca z Ameryki Południowej (w produktach nie ma
sztucznych słodzików)
- bogactwo błonnika i antyoksydantów, źródło magnezu, cynku, żelaza i witamin z grupy B
- nie przyczyniają się do rozwoju próchnicy
- mogą je jeść osoby chore na cukrzycę
- obniżona kaloryczność (nawet 200 kalorii mniej od tradycyjnych produktów)
- pierwsza nagroda na Międzynarodowych Targach Słodyczy w Kolonii w 2012 roku i wiele innych nagród
- marka czekolad uznana w 53 krajach, m.in. w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, Niemczech
i w krajach skandynawskich
- certyfikat Fair Trade
Kilka słów o stewii
Stewia to roślina pochodząca z Paragwaju, której liście zawierają słodkie w smaku substancje (glikozydy stewiolowe)
będące doskonałą alternatywą dla cukru. Substancje te są ok. 300 razy słodsze od cukru, ale nie są przyswajane przez
organizm człowieka i z tego względu mają zero kalorii. Oprócz tego mają wiele innych właściwości prozdrowotnych.
Stewia (a właściwie glikozydy stewiolowe) prawdziwą karierę zrobiła w Japonii, gdzie od 1971 lat na stałe zadomowiła się
w przemyśle spożywczym. Jest tam używana do produkcji słodyczy, lodów, gum do żucia. 11 listopada 2011 r. Komisja
Europejska przyjęła rozporządzenie dopuszczające stosowanie glikozydów stewiolowych w 31 różnych kategoriach żywności, w tym w napojach, deserach, słodyczach i słodzikach.